Podsećamo ih da su u originalnoj priči tvrdili: da je Saša Radulović dužan preko milion dolara (ne bio dužan, možda dužan, u pitanju bila neka greška koja je ispravljena, već dužan), govorili su o potencijalnoj plenidbi imovine i oduzimanju pasoša, a da Saša Radulović „nema ni prebijene pare“.

U seriji tekstova nigde nisu pomenuli katastar već su tvrdili da su objavili izvod iz „dokumentacije američke Poreske uprave“, da je Saša Radulović u stvari pobegao iz Amerike 2005. godine i da je „zov maternjeg jezika ostavio američke poreznike praznih ruku“ i da „poreznici još čekaju svoj milion“, da je papreno platio intervju na CNN news iz 2001. godine, da su danima pokušali da razgovaraju sa Sašom Radulovićem o ovom dugu itd.

Iz svega ovoga su neodgovorni tabloidi, pod direktnom kontrolom premijera, proširili priču na izručenje Saše Radulovića Americi, uvlačeći u ovo i posetu Bajdena Srbiji. Zatim je mandatar, umesto da odgovara na teška pitanja poslanika pokreta „Dosta je bilo“, pričao o poreskom dugu sa uličnim rečenicama tipa „majstore plati porez“ i pravio farmu od skupštine.

Sada su priznali da dokument nisu dobili od američke Poreske uprave, jer ona takve podatke ne daje, već iz katastra i da možda Saša Radulović i nije dužan milion dolara. Naravno ovo sve znajući da ćemo do kraja sledeće sedmice objaviti da Saša Radulović nije dužan ni dolar i da smo najavili da će svi koji su pokrenuli i koristili ovu priču platiti cenu neodgovornosti.

Činjenica je, takođe, da je DW tražio intervju od Saše Radulovića, da ni jednom rečju nisu pomenuli o čemu su hteli da razgovaraju, a tekst su objavili dok su još trajali dogovori o terminu za intervju i uskratili nam mogućnost da reagujemo. Zatim su odbili da objave naše reagovanje. Ovaj krajnje neprofesionalan tekst i krajnje neprofesionalan, da ne upotrebimo neki teži izraz, odnos prema temi, nije dostojan ozbiljnog medija. Zbog toga će morati da snose odgovornost za svu štetu koju su prouzrokovali.