Saša Radulović se pozvao na poslanički imunitet 1

U ponedeljak je u Danasu izašao tekst pres-službe DJB pod naslovom „Bivši član DJB izgubio sve sporove“, koji je reciklirani tekst od 8. maja pod naslovom „Klanšček izgubio spor protiv Saše Radulovića“, a na koji sam odgovorio tekstom „Preuzimanje krivice“ od 9. maja.

Sama činjenica da o sporu koji vodim protiv Saše Radulovića kao fizičkog lica piše pres-služba DJB govori o skrivanju Saše Radulovića iza organizacije u kojoj više nije ni predsednik. I kada se pisalo o dugu od milion dolara Saše Radulovića u SAD, uvek je pisala pres-služba DJB. Eto o kakvom hrabrom čoveku se radi.

Dakle, Saša Radulović misli da ponavljanjem laži može da proizvede istinu. E pa ne može. Naime, Klanšček nije izgubio nijedan spor. Istina je, i to sam detaljno objasnio u tekstu „Preuzimanje krivice“ da je u prvom sporu Radulović oslobođen, ali samo zato što se pojavio član DJB M. M. i preuzeo na sebe krivicu zbog čega je i osuđen za krivično delo za koje sam teretio Radulovića.

Isto se desilo i u drugom sporu, kada je krivicu koja se stavljala na teret Raduloviću na sebe preuzeo član DJB V. B.

Što se tiče drugih predmeta, Sud nikada nije ni doneo presude, ili kako bi se pravničkim jezikom reklo nije ulazio u meritum same krivične tužbe. Znači niti sam ja „izgubio“, kako se to senzacionalistički navodi u samom naslovu teksta pres-službe DJB, niti je Radulović oglašen krivim. A evo i zašto.

Na pretposlednjem ročištu, koje je održano 10. maja (poslednje je bilo u petak 14. 09.) zbog godinu i po dana izbegavanja Suda, postupajući sudija je izdala nalog policiji da Sašu Radulovića privede. Ali tog dana na ročištu advokat Saše Radulovića je dostavio podnesak kojim se Saša Radulović pozvao na poslanički imunitet, po ugledu na njegove SNS kolege i eksplicitno u podnesku tražio da Sud postupi kao u slučaju Marijana Rističevića. Zbog toga je sud doneo rešenje da se „glavni pretres ne održi zbog nedolaska okrivljenog i pozivanja na poslanički imunitet“.

Dvadeset osmog septembra će se održati verovatno i poslednje ročište u kojem će Sud doneti odluku da se predmet obustavlja ili kako se to već pravničkim jezikom tačno kaže, radi nemogućnosti vođenja postupka zbog pozivanja Saše Radulovića na poslanički imunitet.

Dostavljam redakciji Danasa kopiju Zapisnika sa ročišta od 10. 05. kada se Saša Radulović pozvao na poslanički imunitet uz molbu da isti objave, jer transparentnost je osnovni princip Pokreta DJB, a slika govori više od svih reči.

Autor je producent

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.