“Tepešu onemogućen ulazak u njegov privatni posed” 1

On u demantiju navodi da „nakon medijske hajke i izrečenih neistina povodom slučaja na Vidikovačkom vencu želi da ukaže na tačno činjenično i pravno stanje vezano za navedeni događa“.
„Matija Tepeš je punomoćnik privrednog društva “Zapadna Srbija” doo za objekat na Vidikovačkom Vencu br.13 na osnovu kojeg sa objektom može raspolagati kao vlasnik, što je pravosnažno overeno kod javnog beležnika. Takođe privredno društvo “Zapadna Srbija” d.o.o je nosilac prava svojine na objektu – baraci na adresi Vidikovački Venac br.13, tako da je potpuno neshvatljivo da sredstava javnog informisanja štite romsku porodicu (za koju nije utvrđen indentitet pošto nijedan član porodice nema lična dokumenta) koja je svesno i sa namerom uzurpirala tuđu privatnu svojinu, da bi nevladin sektor zloupotrebljavajući njihov položaj doveo u zabludu širu građansku javnost“, stoji u demantiju.

Dalje je navedeno: „suština je da je Matiji Tepešu onemogućen ulazak u njegov privatni posed, da ga nevladine organizacije paušalno i bez pravnih sankcija označavaju kao huligana, neonacistu, mafijaša i pri svemu tome moj klijent trpi materijalnu štetu jer je sprečen da koristi i sanira predmetni objekat dok romska porodica neovlašćeno koristi električnu energiju, vodu odnosno ne plaća komunalne usluge i zadužuje vlasnika objekta za iste. Da stvar bude još tragikomičnija Matija Tepeš je registrovani pripadnik slovenačke nacionalne manjine, što znači da on u tom svojstvu šalje poruku da u Srbiji očigledno postoje “privilegovane nacionalne manjine i etničke grupe “ u koju on zasigurno ne spada“.

Na kraju pisma Mitrić navodi da je „Republika Srbija pravna država u kojoj je uživanje privatne svojine neprikosnoveno stoga je neophodno da svi shvate da moraju raditi i zarađivati, kao i ostali pripadnici manjinskih grupa poput slovenaca, mađara, slovaka. Zamislite da se srpske institucije stave na stranu romske etničke zajednice protiv slovenaca ili nekog trećeg? Valjda smo svi pred zakonom jednaki, nema veze ko je ko, nego ko je šta i kako stekao“.

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.