Redakcijski komentar

Priče s Pantovčaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić može da bude zadovoljan prvom posetom Hrvatskoj otkako je preuzeo dužnost šefa države, iako su ga tamošnji mediji mahom dočekali „na nož“, a domobranitelji protestovali protiv njegovog dolaska.

Sirotinjo, i bogu si teška

„U svakom političkom sistemu bogati teže da imaju što veću moć“, napisao je u jednom tekstu najpoznatiji i najpriznatiji svetski teoretičar nejednakosti Branko Milanović. I jedina brana nekontrolisanom uvećavanju moći i bogatstva najbogatijih na štetu onih na drugom kraju skale su zakoni i institucije i demokratija.

Briselske poruke Balkanu

Evropska komisija prekjuče je objavila mesecima iščekivanu Strategiju za proširenje EU na Zapadni Balkan, koja je, zapravo, detaljan spisak uglavnom poznatih zadataka za članstvo u Uniji.

Ključ na parlament

Predizborno zaključavanje parlamenta Srbije postalo je praksa Srpske napredne stranke, kako se ni iz skupštine, gde se sednice direktno prenose, ne bi čuo glas opozicije koji bi mogao da utiče na rezultat beogradskih izbora.

Fašizam u centru Beograda

Da li ste znali da postoji Zakon o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja?

Ni rokovi, ni penali

Prvo je sa licitiranjem rokova za izgradnju Koridora 10, pre više od osam godina krenuo tadašnji ministar za kapitalne investicije Milutin Mrkonjić.

SNS se i te kako plaši

I dok većina opozicionara smatra da predstojeći izbori za gradonačelnika Beograda predstavljaju odlučujuću bitku za smenu aktuelne vlasti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić čini se da ne haje mnogo za to.

Banke su same krive

Više od 100 miliona evra mogao bi da iznese račun koji će banke u Srbiji morati da plate građanima zbog toga što su im nezakonito naplaćivale takozvani administrativni trošak prilikom odobravanja kredita.

Izvrdavanje RTV-a

Odluka uprave Radio-televizije Vojvodina da Slobodana Arežinu otpusti, nepunih mesec dana nakon što je na mesto programskog direktora te kuće vraćen po sili sudske presude, predstavlja ne samo izvrdavanje sudske vlasti i pravosuđa već i konačnu odluku pokrajinskog medijskog servisa da raskrsti sa svim novinarima i programskim sadržajima koji su profesionalno, objektivno i kritički informisali javnost.

Odgovornost za Olivera

Prošlo je više od dve nedelje od atentata na Olivera Ivanovića bez objavljivanja bilo ikakvog pomaka u istrazi. Pre će to ostati za sada nerasvetljeno političko ubistvo nego što će policija uskoro da uhapsi osumnjičenog ili grupu njih.