Otvoren monitoring centar u Obrenovcu 1Foto: MUP

Cilj Ministarstva da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom.

To će doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta, rekao je danas u Obrenovcu potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u ovom mestu, a koji će, kako je rekao ministar, omogućiti da bezbednost građana u ovoj opštini bude još veća.

„Postavljanje panik tastera omogućiće brzu i pravovremenu komunikaciju građana i policije, a uz pomoć kamera visoke rezolucije policijaci će u svako doba dana i noći moći da uoče tablice vozila, lica koja mogu biti pod potragom, ali i svaku drugu pojavu koja može ugrožavati javni red i mir“ rekao je Stefanović.

Prema očekivanjima ministra, uvođenje ovog sistema, dovešće do smanjenja stope kriminala ali i do toga da se građani Obrenovca i svake druge opštine u Srbiji osećaju sigurno i bezbedno.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika, kako bi oni u obavljanju svog posla bili efikasniji u zaštiti zajednice, ali i sopstvenog života.

Zahvalivši se opštini Obrenovac na pomoći u izgradnji video nadzora, Stefanović je ocenio da je ta saradnja dobar primer kako lokalna samouprava, policija i građani dobro funkcionišu.

„Ministarstvo unurašnjih poslova nastaviće sa daljim opremanjem policijskih službenika, a zajedno sa Republikom, drugim ministarstvima, Gradom Beogradom, lokalnim samoupravama kroz sistem „Siguran grad“ nastojaće da svako mesto u Srbiji tehnički opremi kako bi policija bila još čvršći oslonac bezbednosti svih građana“ zaključio je Stefanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.