Foto: Medija centar

Lukas još nije dobio krivičnu prijavu, ali tvrdi da je samo fiktivno bio predsednik FK Timok, da nije imao deponovan potpis niti ikakvih dodirnih tačaka sa novcem, već je sve finansijske transakcije obavljao Mirković.

Lukas i Mirković se sumnjiče da su u periodu od avgusta 2013. do februara 2015. godine, iskorišćavanjem svog položaja u fudbalskom klubu, zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je FK Timok uplatio „Timočkoj TV i radio“ iznos od 20,9 miliona dinara, na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja. MUP je saopštio da je od ove sume deo novca u iznosu od 1,8 miliona dinara sa računa televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković.

Aca Lukas kaže da je i sam posumnjao u nezakonite radnje svog tadašnjeg menadžera i saradnika, te je protiv njega podneo krivičnu prijavu 2015.

– Kada sam video da fudbalski klub plaća televiziji za prenos utakmica, shvatio sam da nešto nije u redu i da je moje prisustvo u klubu zloupotrebljeno. Mirković se bogatio na moj račun, koristeći nezakonita sredstva. Samo na osnovu njegovih iskaza našao sam se na krivičnoj prijavi, ali ću dokazati da sam nevin, naglašava Lukas. On dodaje da je protiv Mirkovića podneo nekoliko krivičnih prijava za različita dela jer ga je, kako tvrdi, više puta finansijski oštetio. Saradnju su prekinuli nakon kupovine dnevnog lista Sport gde je, kako tvrdi naš sagovornik, Mirković pokušao da ga iskoristi na isti način kao i u fudbalskom klubu Timok.

– U celu priču i sa klubom i sa dnevnim listom ušao sam iz čiste ljubavi prema sportu. Nigde nisam imao kontakata sa novcem, niti sam bilo kakav dokument potpisivao. Kada sam uvideo kakve se malverzacije rade sa listom Sport, izašao sam iz te priče i prekinuo svaku saradnju sa Mirkovićem, naglašava Lukas.

Bivšem predsedniku Skupštine grada Zaječara nekadašnjem članu SNS-a Saši Mirkoviću juče je određen pritvor u trajanju od 30 dana. On je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, nakon čega je sudija doneo odluku o pritvoru. Mirković je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet Grada Zaječara u iznosu od oko 14 miliona dinara. Osim Mirkovića, juče je uhapšena i M. T. pod istom optužbom.

Advokat Saše Mirkovića Miloš Lekić ocenio je za Danas da je optužnica „potpuna izmišljotina“ što će na sudu i dokazati.

„M. T. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, mimo svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke“, naveo je MUP u saopštenju.

Mirković je osumnjičen da je usmeno naložio M. T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i posredovao u tome da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva „OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Lekić: Optužnica izmišljena

Advokat Saše Mirkovića Miloš Lekić ocenio je za Danas da je optužnica „potpuna izmišljotina“ što će na sudu i dokazati.