Na svečanosti koja je upriličena danas u velikoj sali Opštine Stari grad povodom 10 godina od osnivanja Udruženih sindikata Srbije “Sloga”,  v.d. generalnom direktoru Aerodroma Nikola Tesla Saši Vlaisavljeviću plaketu je uručio Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

„Zlatna plaketa za najuspešnijeg poslodavca svedok je da je trud menadžmenta Aerodroma Nikola Tesla, u saradnji sa sindikatima i nadležnim državnim organima, prepoznat. Kao društveno odgovorna kompanija, Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastaviće da brine o svojim zaposlenima. U prilog tome da Aerodrom strateški razmišlja o svojim zaposlenima govori i produžetak važenja Kolektivnog ugovora, čime zaposleni dobijaju neophodnu socijalnu sigurnost” – rekao je Vlaisavljević.

Pored AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, nagrade i priznanja dobili su i MK Grupa, kompanija Leoni iz Prokuplja, predstavnici medija i drugi.

Svečanosti je prisustvovao i George Mavrikos, generalni sekretar Svetske federacije sindikata (WFTU), organizacije koja ima više od 100 miliona članova i Nikolas Teodorakis, internacionalni sekretar PAME (All Workers Militant Front), najvećeg i najborbenijeg sindikata Grčke.