P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Ugovori koje potpisuju igrači – slobodni agenti su najčešće u finansijskom smislu kruna profesionalne karijere. Novi startni pičer DŽajantsa sa svojih 18 miliona dolara po sezoni može da se, bar po prihodu od igračkog ugovora, meri sa najvećim zvezdama evropskog fudbala Ronaldom i Mesijem.

Samardžija je kao student Univerziteta Notrdam (University of Notre Dame) igrao sa velikim uspehom američki fudbal, ali se ipak odlučio za profesionalnu bejzbol karijeru kada ga je na MLB draftu odabrao bejzbol klub Čikago Kabs (Chicago Cubs). U tom timu je i proveo punih šest sezona, da bi na polovini sedme sezone bio poslat u Ouklend Atletiks (Oakland Athletics) kao deo velike razmene igrača između nekoliko timova. Poslednju sezonu proveo je u drugom čikaškom klubu Vajt Soks (Chicago White Sox) za koji je inače navijao u detinjstvu. Samardžija potiče iz sportske familije. Otac mu se bavio hokejom, a brat je na univerzitetu igrao američki fudbal i bejzbol. Danas brat radi kao sportski agent i zastupa i samog Samardžiju. U bejzbolu se smatra da su igrači u periodu od tridesete do trideset pete u najboljim godinama kada je reč o iskustvu i snazi. Tokom sezone utakmice se doslovce igraju svakodnevno, a jednodnevne pauze u takmičarskom kalendaru su relativno retke: u proseku ne više od tri slobodna dana u mesecu, a u redovnoj sezoni, bez plej-ofa, svaki tim odigra 162 utakmice. Pošto je startnom pičeru (bacaču) posle svake utakmice potreban četvorodnevni odmor, to znači da svaki tim mora da ima pet startnih pičera koji se smenjuju iz utakmice u utakmicu. DŽajantsi imaju tradicionalno jaku rotaciju startnih pičera, ali odlaskom u penziju Tima Hadsona (Tim Hudson) i ozbiljnom povredom kuka i operacijom Tima Linsekama (Tim Lincecum) ostala su dva upražnjena mesta.

Sva tri kluba za koje je Samardžija prethodno igrao nisu imala timove sposobne za veće uspehe, ali sa DŽajantsima situacija je potpuno drugačija. DŽajantsi kao domaćini igraju utakmice na stadionu AT&T Park u San Francisku, kapaciteta 41.915 sedišta. Skorašnji višestruki šampion već godinama unazad uspeva da rasproda sve karte na svakoj utakmici. Veliki bejzbol teren i tim sa jednom od najboljih odbrana u ligi su okolnosti koje svakako idu na ruku glavnom odbrambenom igraču u timu – pičeru. Samardžija je 2014. bio izabran u ol-star tim, nije sklon povredama i stručni štab DŽajantsa ima puno razloga da veruje da će DŽef Samardžija opravdati svoj nadimak Ajkula (Shark) i pokazati svoj puni igrački potencijal u godinama koje dolaze.