Ilustracija Foto: Radmila Marković

“Saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta i van većih gradskih sredina odvija se bez vanrednih zastoja i prekida, međutim do kraćih zadržavanja ili usporene vožnje može doći na deonicama gde se izvode mnogobrojni radovi”, ističu u saopštenju iz AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije na terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja. Na teretnim terminalima, na izlazu iz naše zemlje, na Graničnom prelazu Batrovci zadržavanje je 180 minuta, a na graničnom prelazu Šid 60 minuta.

„U zajedničkoj akciji MUP RS i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom. Web kamere, koje u svakom trenutku možete

pogledati na internet platformi AMSS, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intezitetusaobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo“, dodaju iz AMSS.

Prema prognozi meteorologa danas će biti toplije. Na severu i istoku pretežno sunčano. U zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima ujutro i pre podne oblačno, ponegde kratkotrajna slaba kiša, a posle podne razvedravanje. Vetar slab, zapadni i severozapadni. Najviša temperatura od 15 do 20 stepeni. U toku noći postepeno naoblačenje sa severa.