Fotografija: UNICEF Srbija

Putem sajta UNICEF Srbija svi zainteresovani mogu da doniraju sredstva, a učesnik sa najvećom donacijom će od Ane dobiti njen omiljeni ljubičasti dres, upravo ovih dana kada se obeležava desetogodišnjica od Aninog najvećeg uspeha – osvajanja Rolan Garosa.

Svakoga dana u Srbiji se rodi sedam beba za koje je neophodno da borave u jedinicama neonatološke intenzivne nege. Pored medicinskog tretmana, prisustvo i zagrljaj roditelja, ishrana majčinim mlekom, imaju presudan uticaj na napredak ove dece. Bila sam veom srećna kada sam saznala koliko je podrška jedinici za neonatologiju u Kragujevcu značajna za preživljavanje i napredak dece. Kao ambasadorka UNICEF-a i kao majka znam koliko je važan fizički kontakt sa roditeljima za svako dete. Zato sam pozvala svoje fanove da se uključe u ovu aktivnost UNICEF-a, jer jedino zajedničkim snagama možemo da napravimo promenu“, izjavila je Ana Ivanović.

Svaka donacija UNICEF-u je još jedan korak ka boljoj, zdravijoj i sigurnijoj budućnosti za svako dete u Srbiji. U okviru programa za Srbiju koji sprovodi UNICEF, planirana je podrška za porodilišta i odeljenja za neonatlanu intezivnu negu u Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu.