Ani Janković (20) iz Zaječara hitno potrebna pomoć za lečenje 1Foto: FreeImages / Jyn Meyer

Lekove i vakcine koje svakodnevno mora da primi zbog hemoterapije su preskupi i više sama ne može da ih priušti. Ana je majka osmomesečne bebe i ne može sve sama. Zato moli sve ljude dobre volje da joj pomognu da dobije ovu životnu bitku, kako bi mogla da odgaja ćerku i uživa u njenom odrastanju

Kako prenosi portal Zaječar Online, naizgled obična prehlada oko Novogodišnjih praznika za dvadesetogodišnju Anu Janković iz Bogovine pretvorila se u pravi pakao. Lekarima u zaječarskom Domu zdravlja Ana se javila samo zbog povišene temperature, ni ne sluteći da boluje od izuzetno opake bolesti.

Nakon primanja injekcija Ani nije bilo bolje, pa su je lekari uputili na Odeljenje pulmologije gde je snimila pluća. Snimci su pokazali da je cela desna strana njenih pluća bila puna vode, pa joj je 6. januara rađena punkcija u zaječarskom Zdravstvenom centru, posle čega je Ana počela da oseća intenzivne bolove.

Ona se trenutno nalazi na Institutu za onkologiju u Beogradu, gde prima drugi ciklus hemoterapije.

Ana trenutno nije u radnom odnosu, a zbog bolesti i malog deteta i njen suprug jedva uspeva da zadrži svoje radno mesto. Prema njenim rečima od kada se razbolela on sa posla mora da odsustvuje, jer njihovu ćerku nema ko da čuva. Tako da je već mesecima na bolovanju i godišnjem odmoru, pa su im i primanja zbog celokupne situacije nedovoljna.

Ani je neophodno da primi još 3 ciklusa hemoterapije, a za izuzetno skupe lekove i vakcine ona nema više novca.

Kako su joj hemoterapije neophodne da bi se izborila sa karcinomom, Ana i njena porodica apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu koliko mogu, jer ima je svaka pomoć dobrodošla!

Novac se može uplaćivati lično na Anin tekući račun:

Ani Janković (20) iz Zaječara hitno potrebna pomoć za lečenje 2

Komercijalna banka:

205-9001021974683-5

Devizni račun:

90-310-2640758.9