Iz Er Srbije, kako prepričava Antić, branili su se time da dečak sa leta nije udaljen zbog bolesti, već zato što se ponašao „agresivno“, a umesto da objasne da politika kompanije prema bolesnoj deci nije diskriminatorska, što je Antić očekivao, on kaže da su sve vreme insistirali na tome da on nema osnova za tužbu i da ne treba da vodi negativnu kampanju u javnosti protiv njihove kompanije.

– Princip koji je ključan jeste odnos prema problemu. Mene je zanimalo da li će oni popraviti procedure i sprečiti da se ovakva situacija ponovo desi i konačno da se izvine. Umesto toga oni su pozvali da mi održe predavanje o tome da su oni žrtve medijske kampanje koju ja vodim protiv njih, i sve vreme su ponavljali kako ja nemam „kejs“ jer se plaše tužbe. NJima je ključan novac, da slučajno neko ne zatraži obeštećenje – prenosi Antić svoj utisak, dodajući da je razočaran što Er Srbija nema ni proceduru ni ljudski odnos prema osobama sa posebnim potrebama.

Prisećajući se neprijatnosti koju je doživeo kada su njegovom sinu zabranili let, Antić konstatuje da niko ne želi da preuzme odgovornost za taj postupak, svaljujući krivicu na roditelje.

– Kada sam počeo da pretim tužbom, tek tada su me odveli u ambulantu. I sad se kriju iza procene lekara koja glasi „roditelji su mi rekli“. Sramota je da jedna velika kompanija prvo obespravljuje bolesnog maloletnika a onda se kriju iza jednog zaposlenog, i to prebacivanje odgovornosti – aerodrom na Er Srbiju, Er Srbija na lekara, a lekar se poziva na roditelje koji su mu rekli – objašnjava Antić. On ističe da je nacionalna avio- kompanija ta koja je u stvari povela kampanju protiv njegove porodice, te da se oseća revoltirano nakon razgovora koji je sadržao i elemente pretnje.

– Izdali su saopštenje koje nije tačno. Prvo moj sin nije bio agresivan, postoje snimci, svedoci, a u krajnoj liniji, plač nije agresija, a drugo, putnici se nisu žalili i za to ima svedoka. Oni su od mene tražili da prekinem tu kampanju i da shvatim da oni nisu odstranili bolesno, već agresivno dete – prepričava Antić, naglašavajući da on ne vodi nikakvu ni političku ni ekonomsku kampanju, već samo pokušava da zaštiti jedno bolesno dete, i preko njega prava sve dece koja su u sličnom položaju. S obzirom na to da rukovodstvo kompanije to nije razumelo, ističe Antić, on neće odustati od tužbe protiv njih, te već preduzima sledeće pravne korake.