Utakmica je organizovana kako bi se prikupio novac za za kupovinu ultrazvučnog aparata sa dve sonde za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju, koji bi trebalo da bude otvoren u Užičkoj bolnici.

Revijalni fudbalski meč pod nazivom „Asovi za decu“ su organizovali humanista Jovan Simić, EXIT fondacija, NURDOR, Grad Užice, humanitarna organizacija „Roditelj“ iz Užica, kao i užički humanista Zoran Milovanović.

I pored jake kiše u prošlu subotu, velikani fudbala, koje su predvodili Radovan Ćurčić i Milovan Rajevac, izašli su na teren i pokazali humanost. Osim LJubinka Drulovića, Damira Kahrimana, Filipa Kasalice, Zorana NJeguša, Hajrudina Rovčanina i drugih, u Užicu su igrali glumac Nenad Okanović i fri stajl fudbaler Nikola Milošević.

Ipak, humanitarna akcije nije završena, jer je potrebno da se prikupi još 9.000 evra, pošto ultrazvučni aparat košta oko 16.000 evra. Građani mogu da iskažu podršku slanjem SMS na broj 3331 za sve operatere, koja se tarifira po ceni od 100 dinara, a dobrodošle su i donacije preduzeća, ustanova i drugih organizacija i institucija.

Utakmica u Užicu bila je deo prošlogodišnjeg fudbalskog spektakla pod istim nazivoim kada je u organizaciji Jovana Simića, EXIT fondacije i NURDOR-a, na stadionu Partizana prikupljeno više od 120.000 evra za izgradnju kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka u Nišu.