– Crkva je obnovljena sa našom molitvom i željom da ona bude simbol naše duhovne obnove i našeg vraćanja onim drevnim i velikim vrednostima – kazao je partijarh Irinej, dodajući da je to radostan dan za žitelje ove male opštine i ceo narod.

– Danas je praznik jer slavimo svetoga Nikitu Remezijanskog, svetoga oca naše crkve koji je ovde živeo kao episkop i činio velika dela – rekao je patrijarh Irinej.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović otvorila je novu rekonstrisanu i modernizovanu zelenu pijacu koju se sa preko 27 miliona dinara finansiralo ovo ministarstvo.

– Ovo je jedan od projekata koji spada u grupu projekata kao deo programa razvoja infrastrukture u 40 najnerazvijenih opština. Reč je o projektima koji poboljšavaju infrastrukturu u ovim opštinama, a pijaca je u ovoj opštini bila prioritet – rekla je Kalanovićeva, dodajući da je ovo Ministarstvo, pored rekonstrukcije crkve i parohijskog doma, finansiralo i rešavanje problema grejanja u Predškolskoj ustanovi i rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu.

Predsednik opštine Bela Palanka Aleksandar Živković kaže da je veoma radostan zbog toga što su žitelji opštine dobili na upotrebu mnoge objekte.

– Pored moderne pijace, dobili smo i nove prostorije Opštinske uprave i novi put do manastira u Divljani koji je jako važan – rekao je Živković.

Pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Radosavljević otvorio je nove prostorije Opštinske uprave, a deonicu puta od Divljane do Bele Palanke otvorio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je novinarima rekao da Srbija mora da ima politiku ravnomernog regionalnog razvoja.

– To znači da se mora predložiti jedan čitav segment mera koji bi doveo do toga da investitori imaju pogodnosti da ulažu u ovakve krajeve i da država pomaže da se infastrukturno reše problemi u tim gradovima i opštinama kako bi se zadržalo stanovništvo u njima- kaže Dačić.