Takozvani bunker Veljka Belivuka, odnosno prostorija u sklopu restorana na stadionu Partizana, od 2017. godine je pod zakupom firme „Mitona d.o.o.“ u kojoj je kao ovlašćeno lice u Agenciji za privredne registre upisan član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milorad Pušica.

Pismeni dokaz sa sednice Upravnog odbora Partizana iz juna 2017. godine na kojoj je firmi „Mitona“ dat u zakup restoran u Humskoj juče je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) predao Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik crno-belih i osnivač pokreta Crno na belo.

U zapisniku sa telefonske sednice Partizana u koji je Danas imao uvid, a koju je vodio predsednik kluba Milorad Vučelić, navodi se da se firmi „Mitona d.o.o.“ daje u zakup restoran „Partizan“ sa pratećim prostorijama na period od 15 godina, sa grejs periodom od pet godina, u kome će zakupac biti obavezan da jedino plaća mesečne režijske troškove (vodu, struju, grejanje i ostalo).

Formalni vlasnik „Mitona d.o.o.“ je Ivona Pušica, ćerka Milorada Pušice, mada je on kao direktor bio ovlašćen za sklapanje svih poslova, uključujući i zakup prostorija na stadionu crno-belih.

Pomoćna prostorija restorana na stadionu u Humskoj koja nema prozore nazvana je bunkerom Veljka Belivuka pošto je po tvrdnji policije služila kao ostava za oružje i municiju kriminalne grupe. Podsetimo, ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je upravo u tom bunkeru na stadionu Partizana „pronađen snajper koji je bio namenjen za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Međutim, Vulin je (ne)namerno propustio tada da kaže da formalno-pravno držalac tih prostorija nije ni FK Partizan ni Veljko Belivuk, već privatna firma u vlasništvu porodice visokog funkcionera SNS. Ime Milorada Pušice do sada nije zvanično spominjano u istrazi protiv kriminalne grupe Belivuka.

Vladimir Vuletić je juče napomenuo da je MUP lako mogao da istraži u čijem je vlasništvu bunker u Humskoj, a da su nadležni organi „krili da je član GO SNS davao taj prostor grupi Veljka Belivuka“.

– Tokom 2015. godine, Streljački klub Partizan osniva firmu za trgovinu oružjem koja se naziva „Partizan arms“, a u upravi kluba nalazi se tada, takođe, Pušica. Međutim, stvar dobija neočekivani tok 2015. godine kada firmu preuzima drugi čovek i menja ime iz „Partizan arms“ u „Partizan tech“ i počinje da se bavi trgovinom oružjem kroz ovu firmu. To je Slobodan Tešić, takođe blizak SNS-u. On je i danas zakonski zastupnik ove firme. Režim je preko svog čoveka ovoj grupi davao prostor. Ovo je direktna sprega režima Aleksandra Vučića sa grupom Veljka Belivuka, preko svoje dvojice ljudi, Milorada Miće Pušice i Slobodana Tešića – istakao je Vuletić, napominjući da je ovo još jedna potvrda da „FK Partizan nije kriminalni klub“.

On je istakao i da nije viđao Pušicu u Humskoj, ali da je lično u prostorijama restorana bio samo četiri puta tokom svog mandata u Partizanu.

– Ako neko treba da odgovara u SBPOK-u, onda su to ovi navedeni ljudi. Oni su morali da znaju ko im je u prostorijama, jer su im te prostorije dali. Ako je predsednik Vučić rekao da je snajper pronađen u tom prostoru bio namenjen njegovog eventualnoj likvidaciji, a taj privremeni vlasnik tog prostora je Milorad Mićo Pušića, član Glavnog odbora SNS, onda je to obračun unutar SNS. Kakav, ja to ne znam. Ja nisam član SNS, hvala Bogu – zaključio je Vuletić.

Dokumenta stigla od NN lica

Advokat Vladimir Terzić, koji zastupa Vladimira Vuletića, rekao je juče da su dokumenta koja su predata policiji dobijena od nepoznatog lica.

– Zahvaljujemo se za sada NN licu iz FK Partizan ili iz JSD Partizan za koje još ne znamo ko je. Ovo očigledno dokazuje da još uvek ima jako čestitih ljudi – rekao je Terzić.

Siva zona SNS-a

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je pre dve godine Milorada Pušicu i Slobodana Tešića navela kao odgovorne za izvoz naoružanja u Ukrajinu kada je postavljeno pitanje kako su minobacačke mine iz „Krušika“ završile u sukobu u Donbasu u kojem su korišćene protiv proruskih snaga. Funkcioneri SNS-a Vladimir Orlić i Sandra Božić tada su odbili da odgovaraju na pitanja novinara o poslovima Milorada Pušice, optužujući Tepićevu da tim tvrdnjama želi da posvađa Srbiju sa Rusijom. Pušica je nezvanično prethodnih godina prepoznat kao jedan od glavnih finansijera SNS-a, zbog čega je navodno i dobio privilegiju da učestvuje u unosnim poslovima trgovine naoružanjem.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.