Javna akcija biće održana danas od 14 do 18 časova na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma. Akciji će u 14 časova i 30 minuta prisustvovati i član gradskog veća Novog Sada zadužen za saobraćaj i puteve i predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Nemanja Vukčević.

Ova akcija, koju finansira Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Novog Sada, a koju je podržala i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, namenjena je svim roditeljima koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje. Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta.

Uz to, akcijom je predviđena i obuka medicinskih sestara Službe preventivno-zdravstvene zaštite Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu, koja će biti održana u sredu, 19. marta. Inače, u akciji pregleda auto-sedišta koja je održana u novembru prošle godine pregledano je više od 40 vozila, a rezultati akcije pokazali su da se gotovo 92 odsto sedišta neispravno koristi u saobraćaju.