Foto: Marija Đorđević/FoNet

U ponoć je Lukas pevao pesme „Znam za jedan grad“ i „Đurđevdan“. Potom je usledio vatromet, koji su građani masovno snimali mobilnim telefonima.

Na koncertu je počeo oko 20 i 30 minuta nastupile su i grupe Balkanika i Riblja Čorba.

Građani su tradicionalno proslavljali Novu godinu i u restoranima u centru grada, kao i u kafanama u Skadarliji, gde se slušala starogradska muzika.

Za vreme organizovanog dočeka 2018. bio je zatvoren za saobraćaj deo Kneza Miloša, od Londona prema Bulevaru Kralja Aleksandra.

Zatvorena je za saobraćaj bila i ulica koja od Terazija vodi prema Skupštini Srbije.

U toku dočeka povremeno su promicala kola hitne pomoći i vatrogasne službe, kao i policija.

Direktor policije Vladimir Rebić obišao je u novogodišnjoj noći štab Policijske uprave za grad Beograd, u blizini Narodne skupštine, i štab Uprave policije i Komandno-operativnog centra u sedištu beogradske policije.

„Policijski službenici su i ovu noć radili kako bi građani bezbedno proslavili Novu godinu. Novogodišnja noć je protekla mirno i 2018. godinu smo dočekali na trgovima i u zatvorenim prostorima bez većih incidenata, kako u Beogradu, tako i na teritoriji cele Srbije. Na Trgu Nikole Pašića, gde je Grad Beograd organizovao doček, Novu godinu je dočekalo oko 40.000 ljudi i sve je prošlo u najboljem redu, bez incidenata“ rekao je direktor Rebić.

Rebić se zahvalio građanima što su poštovali zakon, a policijskim službenicima što su i ovu noć proveli aktivno kako bi građani bili sigurni.

On je na Trgu Nikole Pašića obišao pripadnike Policijske brigade, Interventne jedinice 92, Žandarmerije, Vatrogasno-spasilačke brigade, Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i policije opšte nadležnosti. Kako je naveo, uverio se da su svi vredno i predano radili, kao i svakog drugog radnog dana.

„Svim građanima Republike Srbije, posebno zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, želim srećnu, mirnu i bezbednu 2018. godinu. Policijskim službenicima u Novoj godini želim da u Srbiji imamo manje krivičnih dela, manje prekršaja i manje stradanja na srpskim putevima i da svojim aktivnostima doprinesu većoj bezbednosti građana, kao što smo to činili i prethodnih nekoliko godina, u kojima beležimo značajno smanjenja stope kriminaliteta“ istakao je Rebić.