Brnabić je bila gost na sastanku govornika jedne od vodećih evropskih inovativnih konferencija, koja okuplja oko 150 govornika i više od 800 učesnika po pozivu iz celog sveta.

Brnabić je prethodno bila gost na ručku koji su organizovali Deutsche Telekom i Goldman Sachs gde se razgovaralo o finansijskim uslugama i modernim tehnologijama u savremenom svetu.

Premijerka Brnabić sutra će na konferenciji govoriti o iskustvima Srbije u oblasti digitalizacije i načinu na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju. Takođe, predstaviće i prioritete i planove za razvoj kreativnih i digitalnih industrija kao naših razvojnih šansi.

Srbija je prepoznata kao jedna od retkih zemalja koja je prepoznala trend
digitalizacije, koji će potpuno promeniti krive rasta ekonomije, izjavila je danas predsednica Vlade.

Velika je čast da je Srbija pozvana da predstavi ono što je urađeno i naše planove za budućnost na jednoj ovakvoj konferenciji, naglasila je Brnabić i dodala da je jedini
premijer prisutan na njoj.

Ona je rekla da je „Digital, Life, Design“ jedna od najvažnijih evropskih konferencija u oblasti digitalizacije i inovacija.

Brnabić je rekla da je imala radni ručak sa predsednikom kompanija Dojče Telekom i Goldman Saks, kao i sa predsednikom nemačke kompanije Kontinental, kao i Simensa.

Razgovarali smo o produbljivanju saradnje, a pozvala sam i predsednika Dojče Telekoma u posetu Srbiji da razgovaramo o mogućnostinma za dalju saradnju, rekla je ona.

Dodala je da je upoznala i iz Amerike i američkih medija koji se bave digitalizacijom.

Imamo razgovore o promociji Srbije u Americi, gde bi trebalo da prezentuje svoje potencijale za budućnost, navela je premijerka Srbije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se sutra i sa državnom ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose Bavarske dr Beate Merk, sa kojom će razgovarati o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke.