Čaba Der osuđen na 40 godina zatvora 1Foto: ALEKSANDAR ROKNIĆ

Viši sud u Beogradu osudio je danas Čabu Dera na 40 godina zatvora, zbog teškog ubistva na podmukao način Beograđanina Nebojše Markovića 5. januara 2019, dok je Alen Cigler, zbog pružanja pomoći izvršiocu posle počinjenog krivičnog dela, osuđen na četiri godine.

Deru je presuda doneta u odsustvu, jer je u Mađartskoj već osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva.

Cigler će u pritvoru u kome se nalazi od hapšenja dan nakon ubistva ostati do pravosnažnosti presude, ili do isteka kazne, a oba osuđena imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.

Iako je optužnicom bio označen kao saučensik i saizvršilac, sud je ocenio da Cigler nije znao da Der ima nameru da ubije Markovića i da mu je samo bio vozač.

Der je uhapšen u Pragu 1. januara 2019. a njegovo izručenje su, pored Srbije, tražile i Španija, Holandija i Mađarska, kojoj je izručen 18. jula te godine.

Der je policiji u Budimpešti priznao ubistvo Markovića, tvrdeći da je meta bio njegov zet Aleksandar Šarac, pripadnik jednog od crnogorskih kriminalnih klanova u Beogradu, koji je kasnije ubijen.

Cigler je u iskazu pred sudom negirao saučesništvo, objašnjavajući da jeste vozio „Fiat punto“, ali da nije znao da će Der počiniti ubistvo.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.