CarGo uvodi vozila za osobe sa invaliditetom 1Foto: Kompanija CarGo

„Radovan je naša inspiracija. Njegova želja za životom i kretanjem, a Udruženje je tu da svima pruži nesmetano kretanje ulicama. Nakon kupovine kolica, mnogi građani koji imaju decu sa nekim vidom invaliditeta i same osobe sa invaliditetom su nam pisale i zamolile da im olakšamo kretanje. Zato smo se odlučili da pružimo pomoć onima kojima je ona neophodna“, rekao je Vučić.

On je, kako se navodi u saopštenju, dodao da bi Udruženje „CarGo“ bilo prvo u Srbiji koji u okviru svog Udruženja uvodi vozila za osobe sa invaliditetom i istakao da se nada da će postati inspiracija i ostalim udruženjima kako treba da doprinesu zajednici u kojoj žive.

„Nažalost, u Beogradu i ostatku Srbije ne postoji mogućnost da se osobe sa invaliditetom same, bez dodatne pomoći roditelja, prijatelja, prevezu sa jednog kraja grada na drugi. Javni gradski prevoz nije opremljen za osobe sa invaliditetom. Zato verujemo da je ovo odlična vest za sve osobe sa invaliditetom jer će im mnogo olakšati život“, izjavio je predsednik Udruženja „CarGo“.

On je istakao da će vozila pružiti najveći stepen bezbednosti, jer su prilagođena svim osobama sa invaliditetom.

„Cilj Udruženja je i da pomaže svojim članovima i njihovim porodicama koji imaju problem sa kretanjem“, istakao je Vučić.