Sa novogodišnjeg koncerta u Banjaluci Foto: Youtube/Printscreen

Oni traže hitan odgovor na pitanje za koje tačno potrebe je 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine korišten helikopter u vlasništvu RS, a koji je pod direktnom nadležnosti Kabineta predsednika RS, javila je Fena, a preneo Klix.ba.

„S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub, u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni da li će i na koji tačno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let“, navodi se u saopštnju PDP.

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) su najoštrije osudili to što Vlada RS, kako je navedeno, zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pevačice Svetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom
ugostiteljskom objektu u Banjaluci.

„O dolasku Cece Ražnatović, na nastup u privatni ugostiteljski objekat u Banjaluci, helikopterom plaćenim novcem građana RS, svedoče fotografije i snimci na Facebook i Instagram profilima srpske pevačice“, saopšeno je iz te stranke.

Podseća se da je u augustu 2017. godine Vlada zadužila RS za 9,4 miliona KM za kupovinu novog helikoptera.

„Kreditno zaduženje za novu letelicu Helikopterskog servisa platiće građani RS. Pitamo Vladu da li građani iz svojih već odavno praznih džepova treba da plaćaju privatna putovanja pojedinaca. Krajnje je neprimereno i nezakonito korištenje javnih resursa RS za privatne potrebe, a sve po nalogu Milorada Dodika koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS tretira kao svoj privatni posed“, tvrdi se u saopšenju SDS.

*Slučajnom greškom u prvobitnom naslovu pisalo je Vlada Srbije umesto Vlada RS. Izvinjavamo se čitaocima i javnosti.