Čista voda konačno stigla do potrošača 1

U vodovodnom sistemu Zrenjanina već cirkuliše prečišćena pijaća voda, u šta su mogli sami da se uvere svi potrošači puštajući vodu iz svojih česmi.

Bela, providna i bez mirisa voda nalazi se u vodovodnoj mreži poslednjih dana, a poslednje pripreme za zvanično skidanje zabrane korišćenja vode su u toku. U JKP Vodovod kažu da su analize završene i voda sada ima kvalitet koji propisu nalažu.

– Završen je probni rad postrojenja za prečišćavanje, završene su analize dobijene vode u Zavodu za javno zdravlje Vojvodine i zrenjaninskom Zavodu za javno zdravlje, kao i laboratoriji u Beogradu. Predata je dokumentacija nadležnim državnim institucijama i očekujemo zvanično skidanja zabrane upotrebe vode i dozvolu za prečistač, objašnjavaju u Vodovodu.

U javnom preduzeću Vodovod kažu da su svi dobijeni rezultati prečišćene vode u skladu sa parametrima o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije, a zvanično će se oglasiti kada stignu sve dozvole. Pijaća voda u Zrenjaninu, zbog povećanih količina arsena, gvožđa i teških metala, zabranjena je za upotrebu još 2004. godine. Rešenje je pronađeno u privatno-javnom partnerstvu i podizanju pogona prečistača vode, ali rok za njegovu gradnju je bio pomeran.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Čista voda konačno stigla do potrošača”

  1. Dok slavite – evo šta čeka odgovore. Spisak odgovornih za igranje sa životima i zdravlje građana? Ukupna količina para utrošena na eksperimente sa pijaćom vodom na živim ljudima? Gde deponujete i šta radite sa otrovnim muljem iz tzv prečistača vode? (Da li je zato Zoran Protić iz vodovoda prešao da bude direktor Čistoće?). Eto – prva grupa pitanja čeka svoje odgovore. Dok slavite…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.