Danas je zaslužio drugo mesto, jer je „umereni list koji se dovija, ali traje kvalitetom“, „napravljen je veliki pomak, sad ima i vesti a i stavova, različitih“. „Svim dnevnim novinama mogu nešto da zamerim, ali Danasu zameram najmanje“, „od ekskluzivnog dnevnika za intelektualce iz ‘kruga dvojke’ postaju sve bolje dnevne novine“, „u poplavi žutila, koliko toliko su sačuvali normalnost“, „na putu je izlaska iz zadimljenog salona ‘elite’“, navode kolege u anketi.

O Dragoljubu Petroviću, kolumnisti Danasa, novinari su napisali da je „najbolji, i to – ni po babu ni po stričevima“, „sa lakoćom pogađa pravo u centar“, „originalan, duhovit, lucidan!“, „I reportažama i kolumnama trajno osveženje za preživele konzumente štampe, koji funkcionišu i drugačije osim što ‘veruju svojim očima’“, „kad kažem novinarčina, mislim na Dražu“, „sjajan i neverovatno duhovit“, „loodo, burazeru, loodo“… Drugoplasirani novinar na ovoj listi, prema mišljenju kolega iz više od 40 redakcija, jeste Jugoslav Ćosić, a treće mesto pripalo je Brankici Stanković.

Najbolje dnevne novine su Blic, potom Danas, pa Politika, a periodične Vreme, Status i NIN. Među medijskim sajtovima, novinari su za najbolje izabrali B92, Blic i RTS, a sa malom razlikom glasova, iza prvoplasiranih našle su se E-novine i Pištaljka.

U kategoriji najboljih televizijskih stanica vodeća je televizija Studio B, a „prati“ je pobednik prethodnih godina – TV B92, dok je na trećem mestu RTS. Novinari su za najbolje televizijske emisije proglasili „Utisak nedelje“ – B92, „Kvadraturu kruga“ – RTS i „Insajder“ – B92, a radijskim „Peščanik“, „Kažiprst“ i „Novosti dana Radio Beograda“. Televizijsko lice godine je Ivon Jafali sa Studija B, drugoplasirana je Maja Žeželj sa RTS-a, a treću poziciju ravnopravno su podelili Olja Bećković i Ivan Ivanović.