Danas podkast: Ko štiti novinarke u Srbiji? 1

Nova epizoda podkasta Danasa dostupna je na platformama Podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcasts i Stitcher.

Autorka podkasta Danasa Ljiljana Bukvić ugostila je ove nedelje novinarku Danasa Jelenu Diković i urednicu nedeljnika Vreme Jovanu Gligorijević.

Tema ovondeljnog podkasta bile su uvrede pevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, na račun novinarke N1 Žakline Tatalović.

Celu epizodu možete da poslušate na OVOM LINKU.

Novu epizodu Danasovog podkasta slušajte 22. novembra.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Danas podkast: Ko štiti novinarke u Srbiji?”

 1. A, ko ce da zastiti citaoce i gledaoce, od „novinara“, kalibra Zakline i njoj slicnih???

  • Kako ko? Pa Vucic, Pink, tabloidi, rijaliti, Aca Lukas, teretane, splavovi, vlasnik Jovanjice naravno, SPC … a kad zatreba i tuzilastvo, sudstvo, policija, verovatno i vojska. Vidite kako su vas dobro zastitili. Ne moze vam, kako vi kazete „novinarka“, bas nista. I vidi se.

  • Narodne patrole i Levijatan, ko bi drugi. Agresivni i naoružani novinari vrebaju i napadaju prolaznike svuda po gradu, da to već postaje nepodnošljivo. O tome niko neće da govori. Mi moramo nekako da zaštitimo našu decu od tih opasnih novinara, pa bi ovi narodni heroji konačno mogli malo da ih disciplinuju.

  • Mene su juče u podzemnom prolazu pretukla dva ekstremna novinara. Država ćuti, a ja ne znam kome da se žalim.

 2. Znate šta, podkasti su izmišljotina dokonih za dokone, i to je u redu. Ali napadi na Tatalović su ozbiljniji događaj nego što bi se moglo zaključiti na osnovu ove epizode vašeg podkasta i zaslužuju ipak nešto ozbiljniji razgovor od razgovora na nivou čavrljanja srednjoškolki koje su pobegle s časa pa uz kafu ogovaraju one koji im ne sviđaju. Ako ste htele me too priču, pa, nije vam baš ispalo dobro. Ključno pitanje nije kako nazvati Acu Lukasa, nego kako da se konsoliduje novinarska profesija, da ne kažem novinarska solidarnost, Napadi na Tatalović su brutalni upravo zato što su toliko javni (važi u oba smera, ljudi ovde, na žalost, uživaju u svakoj vrsti nasilja pa tako i verbalnom), zato što je očigledno da je ona meta. koju je dozvoljeno napadati. Profesionalni kvaliteti svih vas ne bi trebalo da su tema ovoga puta, a ni to da li ti je za isti posao plata veća ili manja. Tatalović nema na koga da se osloni osim na istomišljenike… Ili?

 3. Ustvari je POTKAST, u duhu pravopisa i transkripcije stranih reči. Ili „podcast“ ili „potkast“. Nikako poDkast.

  • Netačan ti je duh pravopisa. Strane reči se usvajaju u originalu, nema jednačenja suglasnika, a „pod“ ne znači to što znači u srpskom jeziku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.