P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Izložbu „Strma ravan bivanja ili Simetrija zla“ čine je 37 digitalnih grafika štampanih na papiru Motivi na grafikama rađeni su u klasičnom renesansnom likovnom izrazu izvedeni modernom digitalnom tehnikom i štampom.

Radovi su podeljeni u tri ciklusa: Ciklus „Sveti apostoli i jevanđelisti“ pet grafika; Ciklus „Hristovo stradanje“ 15 grafika: Ciklus „Apokalipsa“ pet grafika. Četvrtu celinu čine grafike koje su autorova intimna priča. Izložbu će upotpuniti osam tekstova koje je napisao Jofke, a ilustrovani su njegovim crtežima. Tekstovi su štampani fontovima koje je dizajnirao Jovanović.

Milan Jovanović Jofke (Sombor, 1954) diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1980. godine na Katedri grafike, Opremu knjige u klasi profesora Bogdana Kršića i Pismo u klasi profesora Stijepana Filekija. Dosad je imao 43 samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je pet prvih, jedne druge i dva puta nagrade Dobar dizajn za oblikovanje umetničkih monografija na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i Međunarodnom salonu knjiga u Novom Sadu. Na inostranim konkursima njegovi radovi su 17 puta izabrani kao pobednički u kategorijama oblikovanja korica knjiga i plakata.