Foto: Logo

To je potvrdio za Insajder direktor EPS-a Milorad Grčić.

Stojanović je na svom Fejsbuk profilu okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: „Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini“.

Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca. 

„U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći „uslove za zapošljavanje“ u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora“, navedeno je u saopštenju. 

Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku. 

„Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica“ , pokušao je da objasni Stojanović. 

Uz to je dodao da „svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i „oglas“ šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu“.

Poverenica: Seksistička "šala" direktora

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas seksističku poruku direktora Elektrodistribucije u Knjaževcu Predraga Stojanovića na društvenoj mreži, kojom omalovažava i vređa dostojanstvo žena.

Objava Stojanovića ima dodatnu težinu s obzirom da, kao nosilac javne funkcije, ima obavezu da se bori protiv rodnih stereotipa i diskriminatornih stavova, ukazuje u saopštenju Poverenica.

Uprkos tome što se Stojanović izvinio, uz obrazloženje da je reč o „šali“, Janković je upozorila da to ne opravdava bilo kakve seksističke komentare u javnom prostoru.

Predrag Stojanović je uz komentar na Fejsbuku: „Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini“ kao „ilustraciju“ postavio neprikladnu fotografiju para u intimnom odnosu uz banderu, objavili su u utorak mnogi mediji.