Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Samo četiri prijema prethodnog dana 1Foto: ©UNICEF Serbia/2021/Shubuckl

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da je situacija u toj ustanovi trenutno „veoma stabilna“ i „pod kontrolom“, kao i da su tokom tokom prethodnog dana imala „samo četiri prijema“.

Tatjana Adžić Vukičević je za TV Prva rekla da su na bolničkom lečenju 164 bolesnika, od kojih je 25 u jedinicama intenzivnog lečenja, dok su ostali na poluintenzivnoj nezi, te da je 11 bolesnika na mehaničkoj ventilaciji.

„Tokom prethodnog dana i noći imali smo svega četiri prijema što nije desilo od kada postoji kovid bolnica u Batajnici“, rekla je Adžić Vukičević, objavljeno je na portalu b92.net.

Podsetila je da su 30. marta, kada su imali 915 bolesnika, kapaciteti u toj bolnici bili popunjeni i naglasila da je sada pet puta manje bolesnika i da se znatno opuštenije i lakše radi.

Ona je navela je da je u kovid bolnici u Batajnici, od njenog otvaranja, hospitalizovano oko 8.300 bolesnika i da su najveći teret brige o njima poneli upravo mladi lekari koji su primljeni sa konkursa.

„Primljena su 194 lekara, 67 medicinskih sestara, pet biohemičara i tri farmaceuta. To su ljudi koji su direktno iz školskih klupa ‘uleteli u vatru“ i susreli sa nečim što ni mi kao stariji i iskusniji lekari nismo ni znali da postoji“, rekla je Tatjana Adžić Vukičević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.