Slavica Đukić Dejanović Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Ona je za Radio-televiziju Srbije rekla da lokalne samouprave u skladu sa svojom situacijom u domenu populacione politike treba da uvide prioritete, kao i da mogu zatražiti određene instrukcije kako bi njihova aplikacija bila konkurentnija.

Prema njenim rečima, ove godine aplikacije treba da, između ostalog, budu fokusirane na usklađivanju rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbeđivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu kako bi ginekolozi mogli da odu do mame i bebe.

„Dakle, princip ka mami i ka bebi“, kazala je Đukić Dejanović.

Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predvidjena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

„Izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom uskoro u Skupštini“

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice đukić Dejanović izjavila je danas da je Vlada Srbije privela kraju predlog izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom i da veruje da će biti jedna od prvih tema prolećnog zasedanja parlamenta.

„Vlada privodi kraju predlog izmena i dopuna zakona, vrlo brzo će se naći u skupštini. Nadam se da će to biti jedna od prvih tema prolećnog zasedanja“, rekla je Slavica Đukić Dejanović za Radio-televiziju Srbije.

Poslanica Stranke moderne Srbije i predstavnica Inicijative „Mame Su Zakon“ Tatjana Macura uputila je Skupštini Srbije Predlog za ocenu ustavnosti Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Povezani tekstovi