Pored pokušaja gradskih vlasti da nekoliko dana pred Novu godinu reši probleme u Pozorištu mladih time što će za umetničkog direktora postaviti reditelja Voju Soldatovića, glumci i ostali zaposleni koji su u štrajku više od tri meseca, nisu prihvatili ponuđeno rešenje i ostali su i dalje u svom matičnom pozorištu, gde su i dočekali novu 2007.
Voja Soldatović ih je neposredno pre isteka stare godine posetio u Pozorištu na čijem čelu je i sam bio kao upravnik od 1990. do 1997. Štrajkači ne odustaju od svog glavnog zahteva da se smeni sadašnji direktor Tomislav Knežević i ostaju na sceni Pozorišta mladih sve dok ga Grad ne razreši dužnosti. Član Gradskog veća zadužen za kulturu Radovan Jokić i gradonačelnica Maja Gojković podržavaju glumce – upućeno je i pismo gradonačelnice Skupštini grada da razmatraju smenu direktora, ali se na poslednjoj sednici gradske Skupštine u decembru odbornici nisu izjašnjavali po ovom pitanju.
Knežević je kadar DSS i sada je već jasno da vodeći dvojac DSS i SRS u gradskoj vlasti nemaju isti stav po ovom pitanju, a dok se oni ne dogovore, glumci i ostali zaposleni u Pozorištu mladih koji su u štrajku i dalje ostaju u zgradi, na sceni.