Već sam više puta rekao da ću posle drugog mandata biti doživotni bivši predsednik. Ne znam ko širi dezinformacije o tome da ću voditi treći blok, rekao je predsednik Hrvatske Stjepan Mesić u Varaždinu negirajući time tvrdnju da će po završetku predsedničkog mandata povesti treći blok na izborima protiv HDZ-a i SDP-a, izvestio je zagrebački Jutarnji list.

Mesić je novinarima poručio da se pozabave istraživanjem kako bi otkrili ko i zašto širi takve informacije, i to je bilo sve što je želeo da kaže o navodnom vođenju novog bloka s radnim nazivom Liberalna konfederacija.

Radimir Čačić, lider Hrvatske narodne stranke, izjavio je juče prethodno da je Mesić uvek dobrodošla opcija, ali da njegova partija ostaje i dalje partner SDP-u. Čačić stvaranje novoga bloka nije ni potvrdio ni demantovao.

Mesić je prokomentarisao i da bi razmimoilaženja u Vladi Hrvatske u stvari mogla da predstavljaju dijalog koji dovodi do rešenja. Mesić ne veruje da bivši premijer Ivo Sanader želi da sruši aktuelnu premijerku Jadranku Kosor.

– Pa on ju je postavio, zašto bi je rušio – začudio se Mesić.

Na pitanje da li je tačno da direktno podržava Nadana Vidoševića kao predsedničkoga kandidata, Mesić je odgovorio da predsedničkih kandidata u Hrvatskoj još nema, te da će oni koji misle da postanu to biti tek kad skupe dovoljan broj potpisa.

– A nekima ni to neće biti dovoljno, jer videli smo na prošlim izborima da nisu mogli skupiti ni upola glasova koliko su skupili potpisa – rekao je Mesić.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.