Dragan Nikitović dobio ulicu u Beogradu 1Foto: Pixabay/Belgrade_City

Odbornici Skupštine grada Beograda odlučili su danas da se Osiječka ulica u opštini Čukarica preimenuje u Ulicu Dragana Nikitovića, koji je bio sportski komentator i novinar.

Odlučeno je i da jedna ulica u Rakovici nosi ime nastradalog policajca Milana Vujovića.

Leskovačka ulica u Lazarevcu biće preimenovana u Ulicu Saše Ivankovića, pripadnika Vojske Srbije koji je stradao 16. aprila 1999. godine prilikom napada terorista na jedinicu u rejonu karaule „Кošare“, dok će Ulica Mali Leskovac na teritoriji opštine Palilula biti preimenova u Ulicu irisa.

Odlučeno je i da spomenik Branku Pešiću bude podignut na Velikom trgu u Zemunu.

Takođe je odlučeno da se postavi spomen-klupa Edvardu Rusjanu na platou fontane kod Ulice vojvode Bojovića na opštini Stari grad i da se parkovska površina na kojoj bi bilo podignuto spomen-obeležje nazove parkom slovenačkog pilota Rusjana.

Odbornici su usvojili i Plan upravljanja otpadom grada Beograda u periodu od 2021. do 2030. godine, Akcioni plan za zeleni grad, Plan kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd, kao i Odluku o uslovima i načinu finansiranja projekata od javnog interesa iz oblasti zaštite životne sredine, a koje realizuju udruženja na teritoriji grada Beograda.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.