Na pitanje novinarke Danasa da li će policiji odmah prijaviti novi skup za sledeću godinu, kao što su to činili prethodnih puta kada je Prajd zabranjivan, Stojanović je rekao da hoće, i to u narednih sedam dana. „Sada je pravi trenutak da se održi kontinuitet Prajda. To će biti najveći izazov nama i državi, da ovo ne shvatimo samo kao jednu pobedu, moramo da insistiramo na tome“, rekao je Stojanović. Kako je poručio, oni ne zastupaju samo prava LGBT ljudi, već svih ugroženih građana Srbije.

Prema proceni organizatora, koja se, kako su istakli, poklapa s procenom policije, na Paradi je učestvovalo između 1.000 i 1.200 ljudi. Takođe, kroz sedmodnevnu manifestaciju Nedelje ponosa prošlo između 2.500 i 3.000 ljudi. Član Organizacionog odbora Goran Miletić rekao je da su zahtevi LGBT populacije tek počeli da se ostvaruju i ocenio da je pravosudni sistem Srbije povodom Prajda prvi put pokazao kako treba da se reaguje.

„Prva stvar koja nas je veoma obradovala, veče uoči Prajda, jeste zahtev za procesuiranje svih koji počnu da krše zakon. Ne sećam se da je neka institucija izdala tako odlično saopštenje, kao Viši prekršajni sud, u kojem je jasno obavestio sve, koji imaju nameru da krše zakon, koje će mere biti primenjene?, naveo je Miletić i podsetio da je 15 osoba procesuirano, odnosno da će platiti kaznu od 25.000 dinara.

Prema njegovim rečima, jedan od zahteva koji su počeli da se ostvaruju jeste i donošenje Deklaracije protiv homofobije, na kojoj će raditi komisija Skupštine Srbije. On je kao pozitivno ocenio to što su političari u izjavama jasno i na pravi način osudili homofobiju, netoleranciju i nasilje i izrazio nadu da će tako biti tokom cele godine.

Mali: Nećemo podizati tužbu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio je za novinare da je njegov brat bio prisutan u trenutku kada su pripadnici žandarmerije pretukli brata Aleksandra Vučića. „Da, tačno je da je da su bili zajedno kada je došlo do incidenta, a što se tiče stepena povrede koje je zadobio moj brat o tome ne želim da komentarišem. Jedino što mogu da kažem jeste da nećemo podizati tužbu protiv nikoga“, rekao je Mali. N. V. D.