DS zatražila prelazak na onlajn nastavu 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Demokratska stranka (DS) zatražila je od ministra prosvete Branka Ružića i Vlade Srbije da zbog izuzetno loše epidemiološke situacije sve osnovne i srednje škole u narednih 15 dana pređu na onlajn nastavu.

„U trenutku kada se Srbija nalazi u evropskom i svetskom vrhu po dnevnom broju novoobolelih u odnosu na broj stanovnika, izuzetno je neodgovorno i veoma opasno nastaviti sa klasičnim vidom nastave“, navela je DS u saopštenju.

Iz te stranke poručili su da sve veći broj roditelja povlači decu iz škola, kako bi zaštitili i decu i starije članove porodica, a istakli su da su Slovenija, Rumunija, Republika Srpska i mnoge druge zemlje i regije već prešle na onlajn nastavu.

DS je u saopštenju dodala da je prema zvaničnim podacima više od 2.200 zaposlenih u obrazovanju obolelo od kovida-19 i da je taj broj svakog dana sve veći.

„Obrazovanje neće biti ugroženo, ako Vlada i resorno ministarstvo omoguće svim učenicima da preko onlajn platformi u realnom vremenu prate nastavu koju će nastavnici izvoditi, što je Demokratska stranka kroz predlog mera predložila još u avgustu“, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “DS zatražila prelazak na onlajn nastavu”

    • Na čemu svaka čast? Na onepismenjavanju dece? Koliko znam od početka godine roditelji mogu da biraju model nastave.Ili se ovde ne radi o deci uopšte?

  1. Ako nije tajna, kako se došlo do intervala od 15 dana? Šta ćemo postići za tako malo vremena? „Zaravniti krivu“? I damama i gospodi iz DS-a i vlasti izgleda da je ista stvar na pameti, ali to nije pomoć prosveti… Tri i po meseca smo bili onlajn proletos, da podsetim, a nekog spektakularnog efekta na smanjenje broja zaraženih baš i nije bilo…

  2. Kako izgleda u praksi online nastava za osnovce, recimo za decu koja upravo polaze u prvi razred? Da li baš sva ta deca u celoj Srbiji imaju kompjutere i da li baš sva deca pre polaska u školu nauče da pišu i barataju tastaturama?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.