– Dobro je da se deca druže, da upoznaju jedni druge i oni se fantastično osećaju. Ovi naši klinci od pet godina do kraja života će pričati da su pobedili Amerikance u fudbalu. Doduše, ne američkom, nego evropskom – komentarisao je Đurica Savkov, predsednik SO Opovo, dramatičnu penal završnicu prve utakmice u kojoj je igrao i sin Dženifer Braš. Jedan mali Opovčanin mu se predstavio: „Maj nejm is Marko… Ali, drugo ne znam, samo su me to naučili“.

– Kad si glup – rekao mu je drugar. „Ja znam i hau ar ju“.

Posle razgovora sa čelnicima opštine gospođa Braš obišla je i savremenu fabriku vode, te galeriju „Jovan Popović“, gde joj je domaćin Savkov poklonio knjigu poezije i rakiju od duda.

– Poezija se lakše čita kad popijete malo ovog – rekao je Savkov.

Dženifer se nasmejala: „Vuk Drašković mi je poklonio svoj novi roman i rekao da jedva čeka da čuje utiske. Ali, moj srpski nije toliko razvijen da bih čitala romane na srpskom“- skromno je priznala Dženifer.

Žitelji najmanje opštine u Vojvodini posle Sremskih Karlovaca dočekali su srdačno visoku gošću, obučenu u „casual“ stilu.

– Dođite nam opet kada u Sakulama budu trke magaraca – rekao je dečkić ispred škole.

– Odlična ideja. Đurice, kada su te trke, da opet igramo fudbal – rekla je veselo Amerikanka.

Filmsko selo u Barandi

Đurica Savkov je obavestio gospođu Braš da se u opovskom selu Baranda gradi filmsko selo gde je snimana serija „Vratiće se rode“.

– Sada braća Bjelogrlić tu snimaju film „Montevideo, bog te video“, a sledeće godine počinju snimanje „Tuđe krvi“, filmske storije o podunavskim Švabama – rekao je Savkov.