To je delo Martina Mekdone u režiji Ninoslava Đorđevića, glumca Narodnog pozorišta Sombor. Njemu je ovo završni ispit master studija iz pozorišne i radio režije, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom Darijana Mihajlovića. Upravnik pozorišta u Somboru Mihajlo Nestorović objasnio je da će biti dve premijere, jer je interesovanje publikeveliko. Đorđević je istakao je dapredstava mnogo traži i od izvođača i od publike.

– „Jastučko” je priča o prošlosti koja determiniše budućnost. To je psihološki triler i na osnovu komentara onih koji su je gledali marketinški slogan za predstavu bi mogao biti „dođite u pozorište da gledamo film”. Komad je uvek aktuelan, bezvremen, sadrži u sebi neke teme koje u publici podstiču preispitivanja, kazao je Ninoslav Đorđević.

U predstavi igraju: Saša Torlaković, Branislav Jerković, Ninoslav Đorđević, Srđan Aleksić, Milijana Makević i Anja Tatalović. Nakon dve premijere,predstava „Jastučko“ ponovo je na repertoaru 25. februara. Za 19. februar zakazana je premijera predstave za decu “Princeza i dijamant”, tekst i režija Mateja Popović.