Srna prenosi da se na licu mesta nalaze pripadnici kosovske policije, a ulica koja vodi prema hotelu je blokirana. Eksplozivna naprava bačena je ispred ulaza u ovaj hotel i očekuje se da je neutrališu pripadnici specijalne jedinice. 

Portal „Kossev“ prenosi da je u ovom hotelu boravila šefica prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, Edita Tahiri, koja je u Severnoj Mitrovici i Zvečanu otvorila kancelarije vlade Kosova. 

Saša Dedović, vlasnik hotela „Saša“, iz severnog dela Kosovske Mitrovice, ocenio je da je motiv za postavljanje neeksplodirane eksplozivne naprave kod njegovog hotela, to što je u njemu u sredu boravila ministarka za dijalog Vlade Kosova Edita Tahiri.  

„Došla je nekim starim kolima, u pratnji jedne muške osobe i rekla da je svratila samo da vidi prostorije u kojima treba da budu smešteni radnici – Srbi… Zamolio sam je da ode da ne bih imao probleme i ona je vrlo brzo otišla, ali se u hotelu slikala i kasnije izjavila da je ovde otvorila kancelariju Vlade Kosova“, rekao je Dedović.  

On je dodao da „Tahiri ništa nije otvorila u Kosovskoj Mitrovici“. „Ovde treba u februaru da počne da radi oko 80 radnika srpske nacionalnosti, bivših pripadnika Civilne zaštite i MUP–a, koji su integrisani u više različitih kosovskih ministarstava“, rekao je Dedović.  

Dedović je rekao da „sumnja da su napadači na njegov hotel isti oni koji su posle posete Edite Tahiri zapalili baštu kafića ‘Dolče vita’ u blizini glavnog mosta na Ibru“.