EPS: Brzo otklonjeni kvarovi na mreži nakon nevremena, dežurne ekipe spremne 1Foto: Logo

U saopštenju se navodi da su jednu od trafostanica, koja je bila poplavljena na Novom Beogradu, obišli ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić, koji su se zahvalili radnicima EPS-a i EPS Distribucije što su osigurali uredno snabdevanje električnom energijom.

„Sva domaćinstva na teritoriji Beograda, koje je u nedelju zahvatilo nevreme sa velikom količinom kiše, sada imaju redovno snabdevanje električnom energijom“, kazao je Antić i podsetio da je u vrlo kratkom vremenu u Borči palo 100 litara kiše po kvadratnom metru, a na Novom Beogradu i u Zemunu za samo pola sata 50 ili 60 litara kiše.

U EPS Distribuciji dežurstva su bila podignuta na najviši nivo i to je doprinelo da se kvarovi brzo saniraju, navodi se u saopštenju i ističe da će ekipe ostati u maksimalnom režimu rada sve dok traje potencijalna opasnost od nepogoda i velike količine padavina.

„Napravili smo duple dežurne ekipe pre nekoliko dana, kada su počele najave za jače nevreme u Srbiji“, rekao je Grčić i ukazao da je to doprinelo da se brzo reši i situacija u Ulici Narodnih heroja 1 na Novom Beogradu gde je bio poplavljen 10-kilovoltni trafo.

Kako je objasnio, ekipa je po povlačenju vode krenula sa sušenjem i jutros između pola četiri i četiri sata su uključili trafo i 1.500 potrošača je dobilo električnu energiju.

„Najteža situacija bila je sa dve velike crpne stanice Galovica i Gazela, ali ekipe su uspele da ih osposobe tokom najvećeg nevremena. Nastavljamo sa dežurstvima sve dok ima najava za padavine, koje su iznad proseka, kao i za bilo kakvu vrstu nevremena“, istakao je Grčić.