EU: Državljani Srbije mogu putovati u Uniju uz i bez potvrde o vakcinaciji 1Foto: EPA-EFE/ JULIEN WARNAND

Državljani Srbije mogu putovati u Evropsku uniju sa i bez potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa, ali države članice EU mogu pojedinačno odlučiti da li će od srpskih građana ipak zatražiti da imaju PCR test ili čak da idu u karantin, izjavio je danas jedan od portparola Evropske komisije, Adalbert Janc.

Janc je rekao da je to danas članicama Unije preporučio Savet ministara EU i da su na spisku putnika koji i bez potvrde o vakcinaciji mogu putovati u Uniju, pored srpskih, i državljani Albanije, Severne Makedonije i još jedanaest zemalja.

Portparol se pozvao na odluku Savet ministara EU i objasnio da državljani Srbije i još šest zemalja mogu sa ili bez potvrde o vakcinaciji putovati u Uniju, ali da svaka članica EU, u zavisnosti od procene epidemiološke situacije, može zatražiti da putnici iz tih zemalja ipak urade PCR test ili, čak, moraju da idu u karantin.

Epidemiološka komisija Ministarstva zdravlja Grčke donela je odluku o promeni određenih mera u vezi sa turizmom i načinu ulaska u zemlju, prenosi Ekatimerini.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “EU: Državljani Srbije mogu putovati u Uniju uz i bez potvrde o vakcinaciji”

  1. Kad je tako, zasto Malta ne otvori granice za Srbe. Ko ovde koga zavlaci?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.