– Nadam se da ću uspeti da se odužim srpskom narodu na ljubavi i poštovanju koje mi je ukazano i da sve to prenesem na teren. Takođe, nadam se da ću zaigrati i za reprezentaciju Srbije – istakao je Evandro po dobijanju dokumenata na tečnom portugalskom, a onda je progovorio i na srpskom.

– Hvala vam, hvala vam puno – zaključio je novopečeni potencijalni reprezentativac „orlova“.

Vlada Srbije je predlog o dodeljivanju pasoša fudbaleru koji ima i italijanske papire usvojila jednoglasno na sednici održanoj pretprošlog četvrtka.

– Zadovoljstvo mi je što je naša zemlja bogatija za jednog uzornog sportistu i želim mu da njegova karijera bude veoma uspešna, na zadovoljstvo svih nas, bez obzira da li bude nosio dres Crvene zvezde ili nekog drugog srpskog kluba. Voleo bih da Evandro u dresu Srbije zaigra u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila – rekao je Dačić i objasnio da je Evandro dobio dvojno državljanstvo, pošto zakoni Srbije i Brazila dozvoljavaju takvu mogućnost.

Društvo popularnom Maestru Evandru pravila je porodica, kao i predsednik SD Crvena zvezda Petar Škundrić, prvi čovek FK Crvena zvezda Vladan Lukić i njegovi savetnici Aleksandar Antić i Miodrag Antonijević.

– Crvena zvezda se zahvaljuje Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i posebno ministru Dačiću što su omogućili da naš državljanin postane jedan ovako kvalitetan mladi čovek i sportista od koga očekujemo dosta uspeha u budućnosti – istakao je Lukić.

Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrović na ovaj način dobio je opciju više na sredini terena, gde najviše i škripi u timu „orlova“. Evandro je pravi kreator igre koji bi dobro došao našoj selekciji, mada ne treba očekivati da će ga popularni Pižon odmah priključiti srpskom nacionalnom timu.

Devetorica stranaca u Zvezdi

Crvena zvezda sada ima devet inostranih fudbalera na spisku, što je preveliki broj ako se zna da u utakmicama Jelen Superlige i nacionalnog Kupa mogu nastupiti samo četvorica stranaca. Pored Brazilaca Bruna Mezenge, Vinisijusa Pašeka, Oliveire Savija i Kadua Mendeša, tu su Ganac Li Adi, Kolumbijac Kristijan Borha i Crnogorci Boban Bajković, Stevan Reljić i Marko Vešović.