Ovo je odgovor Miloša Rastovića, profesora filozofije u somborskoj Srednjoj tehničkoj školi, na pitanje kako obrazovanje učiniti zanimljivijim učenicima. Rečje o jedinom veb sajtu u Srbiji posvećenom filozofiji, a njegov kreator profesor Rastovićističe da je cilj da se primenjuju savremene informacione tehnologije u nastavi i da tako ovaj predmet učine zanimljivijim i pristupačnijim ne samo za učenike, nego i za sve one koje filozofija interesuje.

Veoma je posećena i stranica „Filmovi sa filozofskom tematikom“ koja je u newsletteru, decembra 2006, objavljena na stranici prestižnog britanskog filozofskog društva „Friedrich Nietzsche Society“. Veb sajt su posetili i mnogi profesori i studenti sa američkih univerziteta, koji su o njemu napisali svoje utiske.

– Korišćenjem interneta profesorima filozofije je pružena mogućnost da još više razvijaju metodološku, filozofsku svest kod učenika, čime obrazovno-vaspitni proces dobija mogućnost da postane kombinacija Platonove akademije i Samerhila – ističe profesor Miloš Rastović.

On dodaje da takav pristup učenju može pomoći u obrazovanju i vaspitavanju ljudi „koji će imati dovoljno mudrosti da koriste svoj razum i da kritički i autonomno sagledavaju stvarnost“, što, kako kaže, predstavlja humanistički ideal u razvoju pojedinca i društva.