Foto: Grad Šabac

Tokom prijema u Gradskoj kući za ambasadorku su priređene prezentacije u oblasti privrednog potencijala Šapca, kulture i obrazovanja, kao i projekta „Sava park“. Naglasivši da je impresionirana onim što je saznala, ambasadorka Fini je ocenila da je Šabac grad koji je ponosan na svoju prošlost, a istovremeno zagledan u budućnost.

– Koliko mi je poznato, u Šapcu posluje samo jedna australijska kompanija. Ja se nadam da će ih u budućnosti biti više, istakla je ambasadorka DŽulija Fini. Posetu ambasadorke Australije Šapcu, gradonačelnik je okarakterisao kao dobru priliku za predstavljanje potencijala Šapca, ali i promociju konkretnih projekata.

– Izuzetno je važno što ambasadori stranih zemalja posećuju Šabac i upoznaju se sa svim što smo postigli i što planiramo. Verujem da ćemo uskoro uspostaviti bližu saradnju sa Ambasadom Australije, koja će rezultirati razvijanjem programa u kulturi i obrazovanju, kao i u unapređenju kvaliteta javnih površina u gradu. Uverio sam se da postoji veliko interesovanje za to, i zahvalan sam ambasadorki Australije što je posetila Šabac, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Posle prijema u Gradskoj kući, ambasadorka je posetila sinagogu, budući Muzej šabačkih Jevreja, Biblioteku šabačku i Narodni muzej.