Gajić: Na čemu Tužilaštvo zasniva optužbe protiv uzbunjvača iz Krušika? 1Foto: Beta

Gajić je u izjavi agenciji Beta objasnio da su na zahtev tužioca sudski veštaci danas započeli analizu računara, lap topa i telefona koji su oduzeti od A.O. prilikom hapšenja, i da im je za analizu potrebno izmedju 10 i 15 dana, tako da nije jasno na čemu tužilaštvo bazira svoje tvrdnje.

Za advokata ovaj slučaj je sličan slučaju napada na Aleksandra Vučića u Potočarima, posle čega je započet proces protiv dvojice policajaca koji su tada otkrili zloupotrebe u vrhu MUP-a, a ne protiv odgovornih u MUP-u.

„Ovo je već drugi put da se onima koji otkriju afere ne pruža status uzbunjivača, već ministar unutrašnjih poslova hapsi one koji ga dovode u nepriliku“, rekao je Gajić.

On je dodao da je interesantno da je tužilaštvo danas izdalo saopštenje slično onome koje je juče izdala Srpska napredna stranka.

„Sve što tužilaštvo stavlja na teret A. O. nije krivično delo i demantujem da je on sve priznao, kako su objavili neki mediji, jer ne može da se prizna nešto što nije krivično delo“, istakao je Gajić.