Zaplenjeno oružje

Prva je, u saradnji za Osnovnim tužilaštvom u Velikom Gradištu, policija u Velikom Gradištu otkrila i zaplenila nelegalno oružje.. Na dan Svetog Nikole, 19 decembra u podnevnim časovima u kući Dalibora Živkovića (37) iz Bariča kod Golupca, pronađeni su automatska puška, šmajser, karabin i 300 metaka različitog kalibra. Živković je zbog toga uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati zbog držanja nelegalnog oružja. Dan kasnije sa krivičnom prijavom zbog nelegalnog posedovanja, držanja, nabavljanja I proizvodnju oružja I eksplozivnih sredstava Dalibor Ž. predat je nadležnom tužilaštvu, gde je saslušan.

U saslušanju pred osnovnim javnim tužiocem u Velikom Gradištu, Sašom Milojkovićem, osumnjičeni je priznao da je u kući bilo oružja, koje je ostalo od njegovog oca koji je nekada radio u golubačkom Vojnom odseku,, koji je izvršio samoubistvo pre četiri godine. Kako je rekao njegov sin, on je oružje, najverovatnije, doneo sa ratišta devedesetih godina prošlog veka. Zato je osumnjičeni smatrao da ne treba da ga prijavljuje, jer je to bila obaveza njegovog oca. On je rekao da je došao da živi u kuću svojih dede i babe, u kojoj je ranije živeo i njegov otac i da je znao da je u kući i oružje, ali ga nje prijavio.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva,na osnovu sporazuma o priznanju krivice koju je osumnjičeni prihvatio, Osnovni sud ga je kaznio sa godinu dana zatvora i sa 10.000 dinara novčane kazne. Ujedno svo zaplenjeno nauružanje mu je trajno oduzeto. Izrečena zatvorska kazna je minimalna, jer se radi o mlađoj osobi, neosuđivanoj, koja brine o babi i dedi i pomaže im.