– Biloje jednostavno da shvatim ko je Branko Ćopićtaj dečak koji odrasta. Drago mi je da igram Ćopića jer mislim da mogu da dočaram njegov humor. Moji preci su sa Korduna pa mi je taj smisao za humor jako blizak i bilo mi je lako da sve razumem i sve je išlo nekako prirodno – kazao je glavni glumac predstave Nemanja Bakić. Predstava je rađena po tekstu nekadašnjeg upravnika Narodnog pozorišta Sombor Milivoja Mlađenovića i ovo će biti njegova praizveda u režiji Bogdana Jankovića.

– Za mene je najveće postignuće u ljudskoj aktivnosti biti jednostavan, a Ćopić je to umeo. Nema veće umetnosti nego biti jasan, nedvosmislen i to sa snažnim porukama. Iz ove predstave trebalo bi da se sazna da je ovaj svet šašav i budalast, da je takav bio i ostao, a svedoci smo da je sve luđi i luđi. Gledalac će u predstavi naći sve ono što se danas teško nalazi: prijateljstvo, ljubav, razumevanje i tugu zato što sve prolazi, kazao je Milivoje Mlađenović.

Režiser Bogdan Janković sada prvi put radi predstavu u NP Sombor, a zadatak mu je bio da na scenu postavi komad koji još nije odigran. Janković je kazao da veliku podršku imao od glumačke ekipe.

– Veliki zadatak bio je učiniti da i oni koji nisu čitali Ćopića da ga osete, možda zavole i počnu da ga čitaju.Scene su u scenografskom, muzičkom smislu i u estetici koja se primenjuje u glumačkoj igri prilično svedene. Ovo je predstava će zajedno moći da gledaju roditelji i deca, bake i deke, kazao je na konferenciji za novinare Bogdan Janković.

Kompozitor je Gabor Lenđel, kostimograf Saša Senković, a scenograf Erika Vujić. U predstavi igraju: Nemanja Bakić, Zdravko Panić, Pero Stojančević, Ervin Hadžimurtezić, Milica Mima Trifunović, Milijana Makević.