Grad Kragujevac finasira pet projekata u oblasti zdravstvene zaštite 1Kragujevac Foto: Milan Nikić

Predstavnici pet udruženja potpisali su danas (utorak, 15. jun) Ugovore o finansiranju ili sufinansiranju projekata u oblasti zdravstvene zaštite za 2021. godinu koje je podržao grad Kragujevac.

Ugovore je u ime Grada potpisala članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.

U oblasti zdravstvene zaštite ove godine je pet udruženja dobilo podršku lokalne samouprave a iz gradskog budžeta je za ove namene opredeljeno 750.000 dinara. 

– Imajući u vidu da je grad Kragujevac već šestu godinu zaredom dobio priznanje za najhumaniju sredinu u oblasti dobrovoljnog davalaštva, podržali smo dva udruženja koja okupljaju dobrovljne davaoce krvi, rekla je dr Damnjanović. 

Za organizaciju najvećeg kongresa „Oktobarske zdravstvene dane”  koji okuplja oko 1.500 stručnjaka iz zemlje i inostranstva, podršku je dobila Okružna podružnica Srpskog lekarskog društva, kao i organizacija Omladina JAZAS-  koja promoviše reproduktivno zdrvlje mladih. 

– Nekoliko godina unazad aktivni učesnik konkursa je i Udruženje osoba sa autizmom, koje je i ove godine dobilo podršku, jer je omogućio socijalnu inkluziju, prevenciju diskriminacije i bolji položaj osoba sa autizmom u našem gradu, objasnila je dr Damnjanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.