Gradska toplana u Pirotu počela probno korišćenje gasa 1Foto: Zoran Panić

U Gradsku toplanu u Pirotu danas su stigle su prve količine komprimovanog gasa. Dopremljeno je oko 12 kubika gasa i počelo je probno korišćenje novog energenta za daljinski sistem grejanja u gradu.

Drektora ovog Javnog preduzeća Bratislav Ćirić rekao je za Danas da će do kraja nedelje postepeno Energana Senjak početi sa korišćenjem novog energenta za sva tri kotla, a mazut će ostati samo kao alternativa.

“Ugovori za nabavku gasa zaključeni su sa dve pančevačke firme Pan ledi i Bedem, koje će dopremti potrebne količine gasa do kraja grejne sezone.”,rekao je Ćirić.

Prema njegovim rečima, vrednost investicije prelaska Toplane na komprimovani gas je 15, 5 miliona dinara i sredstva su obezbeđena iz sopstvenih izvora Toplane.

“Posle probnog rada i merenja potrebnih parametara, očekujemo od osnivača izdavanje upotrebne dozvole čime će ovaj projekat biti u potpunosti realizovan”, kaže Ćirić i dodaje  da ukoliko se koristi gas kao energent cena daljinskog grejanje neće menjati do kraja grejne sezone.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.