U pozadini se mogu čuti reakcije drugih đaka u učionici koji se smeju i ggalame. U maltretiranju je najviše prednjačila jedna učenica koja je u jednom trenutku viknula „Jel’ ti jasno bre?“. Šamaranje maltretirane učenice je nastavljeno, a kadaje ona pokušala da se zaštiti rukama, na nju su vikali da spusti ruke.

„Nasilje koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Aranđelovcu,  o kojem smo danas dobili informaciju, duboko nas je pogodilo i šokiralo, kažu iz Ministarstva prosvete. „Apsolutno osuđujemo ovakvo ponašanje i iskazujemo zabrinutost. Smatramo da je nedopustivo da se konflikti rešavaju bilo kakvim nasilnim ponašanjem i ovo ministarstvo intenzivno radi na stvaranju bezbednog okruženja u ustanovama.“

Prema infrormacijama iz škole, dodaje se u saopštenju Ministarstva, odmah po saznanju o nasilju, stručni saradnici  obavestili su odeljenjskog starešinu, roditelje aktera ovog događaja i direktora, koji je odmah obavestio Tim za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Uzete su izjave od učesnika u prisustvu roditelja. Nakon prikupljanja relevantnih informacija, pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera ovog događaja. O svemu su obavešteni  MUP i Centar za socijalni rad, koji su u okviru svojih nadležnosti započeli dalju proceduru.

„Ministarstvo je angažovalo sve svoje stručne kapacitete, u reagovanje je uključena Školska uprava Kragujevac, a u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija u saradnji sa zaduženima za zaštitu od nasilja u Ministarstvu radi  utvrđivanja stanja i činjenica i predlaganja mera i aktivnosti koje treba preduzeti“, navode iz resornog ministarstva. 

 

Na snimak je reagovao i ministar policije Nebojša Stefanović. Stefanović je najoštrije osudio nasilje nad učenicom Tehničke škole „Mileta Nikolić“ u Aranđelovcu koju su napali školski drugovi i drugarice. „Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet portalima“, kazao je on.

„Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu“, naveo je Stefanović.

Policija će, kako je najavio, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

„Moramo kao društvo da pošaljemo jasnu poruku da ovakve stvari nisu prihvatljive i da se ne mogu tolerisati“, poručio je ministar Stefanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Snimak se može videti na Fejsbuku.