Na izložbi je predstavljeno 10 jedinstvenih haljina od ambalaže, poznatih robnih marki kompanija, poput: Bambi-Banat, Danubius, Grand Prom, Universal Brands, Marbo product, Ikom i drugih. Na izložbi će biti predstavljena i haljina medijskog partnera Naxi radija, navodi se u saopštenju.

Haljine su kreirali srpski modni dizajneri: Svetlana Jaćović, Marina Milovanović, Dragana Nikolajević, Stanislava Sinđelić, Slobodan Bata Spasojević, Igor Todorović…

Svi posetioci u peridu od 14. novembra do 25. novembra moći će da glasaju za najlepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju, a kreator i haljina „po ukusu“ posetilaca biće nagrađeni poslednjeg dana izložbe, 26. novembra. Nagradu – proizvode pomenutih brendova i Delta City poklon karticu dobiće dizajner cija haljina bude imala najvise glasova, kao i jedan glasač koji bude izvučen.

Cilj ovog interesantnog i edukativnog projekta je da se ljudima približi značaj ambalaže kao neodvojivog dela produkta, istakne njena funkcija i oznake, uz posebnu pažnju na važnost pravilnog odlaganja otpada i zaštitu životne sredine.