Hapšenja zbog nanete štete EPS-u 1Foto: FoNet Zoran Mrdja (Ilustracija)

Uhapšeni su D. T. (1967), odgovorno lice Elektrodistribucije Kraljevo, D. M. (1957), bivše odgovorno lice za tehnički sistem Elektrodistribucije Kraljevo, M. V. (1973), bivše odgovorno lice Direkcije za upravljanje Elektrosrbije Kraljevo, Lj. P. (1957), bivše odgovorno lice Sektora energetike i investicija „Elektrodistribucije“ Kraljevo i D. J. (1985), bivši radnik Službe za energetiku „Elektrosrbije“ Kraljevo.

Sumnja se da su oni u postupku koji su sprovodili službenici Elektrodistribucije Kraljevo i Elektrosrbije Kraljevo, izmenili predlog uslova za izdavanje uslova za izradu projektne dokumentacije po zahtevu firme Hidroenergo Dubočica iz Beograda, a radi priključenja na distributivnu mrežu mini-hidroelektrane Dubočica 2 suprotno Pravilima o radu distributivnog sistema Elektroprivrede Srbjije.

Na ovaj način su, kako se sumnja, podnosiocu zahteva, kompaniji Hidroenergo Dubočica omogućili da umanji troškove priključenja na distributivni sistem EPS u iznosu od 2.416.557 dinara.

Takođe, za ovaj novčani iznos pribavljena je protivpravna imovinska korist za Hidroenergo Dubočica, a na štetu EPS. Osumnjičenima M. V. i Lj. P. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok su ostali osumnjičeni privedeni u nadležno tužilaštvo.