Vladan Vasić kaže da u centru Pirota na lokaciji pored Keja i Nišave u kompleksu gde se nalaze i drugi sportski tereni, opština ima plac na površini od preko tri hektara.

– Taj prostor se urbanistički uklapa za sportske namene. Bila bi predivna stvar da se na tom prostoru otvori teniska akademija. U zaleđini tog prostora se nalaze sportski i teniski tereni. Opština Pirot je vlasnik tog zemljišta, a otkupili smo ga od privatnih vlasnika sa namerom da tu gradimo sportske objekte. Spremni smo da sa „Femili sportom’’ razgovaramo o najpovoljnijim uslovima, ili eventualnom zajedničkom ulaganju. U kontakti smo sa tom firmom i uputićemo zvaničan poziv da Tenisku akademiju grade kod nas, jer smo jako zainteresovani, kaže Vasić.

Direktor Sportskog centra u Pirotu Nenad Đorđević dodaje da bi se izgradnja teniske akademije uklopila u planove da Pirot u budućnosti bude i sportsko-rekreativni grad.

– Verujem da bi svi od toga imali koristi, a najviše građani Pirota. Pored ove lokacije koju nudi opština nalazi se Gradski stadion. Na sto metara od nje je budući akvapark, a pored postojećih teniskih terena su trim staze. Mislim da bi naš grad dosta dobio, posebno zbog činjenice da se nalazi u blizini niškog i sofijskog aerodroma, kaže Đorđević, dodajući da su planovi oko razvoja sporta u ovom gradu jako ambiciozni.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, saopštio je i da će ta opština, u skladu sa zakonom i pod veoma povoljnim uslovima, Đokovićima ponuditi da takav kompleks izgrade na Zlatiboru. Stamatović je objasnio da bi se opština obavezala da to zenljište poptuno komunalno opremi i da Đokoviće koliko je moguće oslobodi plaćanja lokalnih taksi.

Istakavši da je čajetinska vlast voljna da „Femili sportu“, kompaniji porodice našeg najboljeg tenisera, ponudi plac od petsto hektara u blizini hotela „Zelenkada“ na Zlatiboru, on je dodao da je to zemljište u vlasništvu opštine, te da će ta investicija doprineti bržem razvoju turističke privrede na tom pordručju

– Članovi porodice Đoković dolazili su na Zlatibor pre dve ili tri godine i raspitivali se o mogućnostima za izgradnju sportskih terena. Međutim, od tada se nisu javljali, pošto su bili zainteresovani za Kragujevac i Beograd. Spremni smo da im ponudimo 500 hektara kod „Zelenkade“, ne samo za izgradnju sportskih terena već i za gradnju smeštajnih kapaciteta. Kako je u toku izrada Regulacionig plana, to bi bila i dobra prilika da nam se jave i upute, ukoliko imaju, neke posebne zahteve, saopštio je Stamatović.

Dodavši da će čajetinska ponuda biti povoljnija od kragujevačke i beogradske, Stamatović objašnjava da su predstavnici čajetinske opštine spremni da o tome razgovaraju sa Đokovićima, jer je to zemljište inače predviđeno za izgradnju sportskih terena.

– Juče sam pokušavao da pozovem nekoga od članova porodice i da im saopštim našu ponudu, ali u tome nisam uspeo, kazao je Stamatović izražavajući nadu da će Đokovići pozitivno reagovati na ponudu sa Zlatibora.

Stric Novaka Đokovića Goran je u međuvremenu saopštio nekim medijima da je ova ponuda „primljena k znanju“ i da će uskoro „Femili sport“ o tome detaljnije razgovarati sa predsednikom Opštine Čajetina Milanom Stamatovićem.